Elektrische vloerverwarming

vloerverwarmingSpeedheat Nederland BV tekent met de introductie van Quickheat-Flex vloerverwarming voor een revolutie in het zelf leggen van elektrische vloerverwarming. Het is de eerste vloerverwarming voor de professionele klusser/installateur en doe-het-zelver die op rol beschikbaar is. Voordeel daarvan is dat het als bijverwarming én als hoofdverwarming kan worden geïnstalleerd.

Elektrische vloerverwarming is al jaren aan een enorme opmars bezig. Met name badkamers worden steeds vaker voorzien van deze praktische en plaatselijke manier van verwarmen. Tot nu toe waren systemen voor klusbedrijven en doe-het-zelvers enkel op mat verkrijgbaar. Dat heeft als belangrijkste nadeel dat hoeken en bochten (bijvoorbeeld rondom de wc) lastig te maken zijn. Quickheat-Flex rekent daar mee af. Quickheat-Flex is op rol verkrijgbaar en daarmee heel flexibel te leggen.

Vloerverwarming leggen wordt een koud kunstje
Leggen van het flexibele element gaat aanzienlijk sneller (tot 3 maal sneller) dan het leggen van matten. Het geheim zit hem in de meegeleverde ‘afstandstape’: een dubbelzijdige tape waarop met symbolen wordt aangegeven hoe ver de elementen van elkaar moeten worden geplaatst om een vermogen van respectievelijk 130W, 160W of 200W te genereren. Het enige wat de installateur of doe-het-zelver hoeft te doen is het element langs de juiste symbolen te leiden. Het element beschermt hij vervolgens met een zelfklevend glasweefsel gaas. De totale opbouwhoogte is slechts 1 mm.

Het eerste doe-het-zelfsysteem dat als hoofdverwarming te gebruiken is
Quickheat-Flex is het eerste systeem voor doe-het-zelvers dat als hoofdverwarming in een badkamer kan worden gelegd. Dit dankzij de uitgekiende legtechniek, die het mogelijk maakt een vermogen van 200W/m2 te creëren. Groot voordeel daarvan is dat je geen radiator meer nodig hebt in bijvoorbeeld een badkamer, waar het vaak toch al schipperen is met de beschikbare ruimte.

Lager energieverbruik
Inherent aan een vloerverwarming op maat is een lager energieverbruik. “Ten eerste omdat het vermogen al optimaal kan worden afgestemd op de wensen van de gebruiker”, aldus Ronny Prang, technisch directeur van Speedheat Nederland. “Ten tweede omdat het beschikbare vloeroppervlak optimaal kan worden benut. Bovendien wordt het element zelf al jaren gebruikt door professionals en heeft het zich al ruimschoots bewezen als hoogwaardig verwarmingselement.”

Breed toepasbaar
Quickheat-Flex leent zich zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. In dat laatste geval hoeft niet te worden gefreesd of gekapt, iets waar veel klussers en doe-het-zelvers tegenop zien. Het systeem kan op nagenoeg iedere droge ondergrond worden gemonteerd (zelfs op een bestaande tegelvloer) en is geschikt voor plaatsing onder nagenoeg iedere vloerafwerking..

Meer info: www.speedheat.nl

Lees ook:
Vloerverwarming
Elektrische vloerverwarming
Vloer NL