Nieuwe parketvloeren van Parador

Begin dit jaar kondigde Parador aan met vijftien nieuwe parketvloeren te komen in zijn reeksen Classic en Edition. Sinds kort zijn deze allemaal in Nederland verkrijgbaar.
De vloerenfabrikant uit het Duitse Coesfeld biedt met zijn nieuwe vloeren eiken oppervlakken in veelzijdige bewerkingen en kleuren. Deze staan zowel voor oude waarden als innovatieve designs.

“Onze vijftien parketnieuwigheden verrassen met fascinerende designs, die klassieke vloerbeelden opropen of door speciale bewerkingen de schijn wekken dat ze al tientallen jaren lang in gebruik zijn”, vertelt Ard Groenendal, de sales manager van Parador voor Nederland.

“Zo bieden wij met onze Classic 3050 Eiken Old Block een verouderde scheepsvloervariant. Bij het ontwerpen hiervan heeft Parador zich georiënteerd op de typische slijtage van een lang gebruikt parket. Schijnbaar een voor een uitkomende planken zorgen voor de typische indruk van een oude vloer, waarbij na vele jaren donkere voegen tussen de lamellen zichtbaar zijn geworden. Dit wordt nog benadrukt door de met de hand uitgewerkte nerven, kwasten of scheuren.”

Deels gescheurde structuur

Gevonden houtstukken, die in havens over de hele wereld verzameld werden, waren medebepalend voor Trendtime 8 Seaport Oak. Hierbij herinneren de planken aan transportkisten die de hele wereld zijn overgevaren en daardoor verweerd zijn. Dat zie je aan de scheuren, spijkergaten en stempelafdrukken. De Trendtime 8 Eiken Tree Plank is volgens Groenendal een vloer voor liefhebbers van natuurlijke schoonheden.

“Parador heeft hier het conische dichtlopen van een boomstam naar de landhuisvloer vertaald. Zo is een vintage look ontstaan met natuurlijke, zich verjongende lijnen. Dankzij de handbewerkte, deels gescheurde structuur oogt deze vloer modern rustiek.” Met de Eiken Smoked Tree Plank is er ook een donkere variant.

Moderne kleuraanvullingen

Ook nieuw in het programma zijn landhuisvloeren van de reeks Trendtime in grijze, metaalachtige kleurtonen. Groenendal: “De Eiken Antraciet , Nightgrey en Metallic Bieden een echt scandinavische uitstraling in rustiek eiken. Bij deze reeks hoort ook de nieuwe landhuisvloer Trendtime 6 Edden.” Met de Trendtime 6 Eiken Warmtebehandeld Medium lanceert de Duitse vloerenfabrikant (www.parador.nl) een thermisch gemodificeerd oppervlak. “Door zijn warme bruine kleur straalt deze vloer een aangename gezelligheid uit, die door de afwerking met natuurolie benadrukt wordt”, besluit Groenendal.