Voordelen vinylvloer

De vloer bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer en uitstraling van het interieur. Maar tegelijkertijd krijgt die het ook het hardst te verduren. Een opvallende trend is de opkomst van hoogwaardige kunststof vloeren die niet meer te vergelijken zijn met hun voorgangers uit de jaren 70, namelijk de vinylvloer.

Realisme vinylvloer
Vinylvloeren, ze combineren de uitstraling van de oorspronkelijke materialen met duurzaamheid, design en gebruiksvriendelijkheid. De toplaag van de tegels en planken krijgt via een structuurwals een uniek reliëf, waardoor de nerven in de houtstructuur of de groeven in de stenen voelbaar zijn.

Design vinylvloer
De traditionele warmte van hout? Een koel maar stijlvol steendessin? Of liever strak, egaal en minimalistisch? Holland Parket biedt een veelvoud aan dessins die bij elk interieur passen. Van houten dessins, nauwelijks van echt te onderscheiden, tot tal van ontwerpen die een eigen sfeer en exclusieve look creëren. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een V-groef worden planken en tegels geaccentueerd en worden de mooi afgelijnde contouren zichtbaar.

Comfortabel
Een vinyl vloer is warm, zacht en geluiddempend. De vloer krimpt  niet, zet niet uit en is geschikt voor combinatie met vloerverwarming.

Veelzijdig
Een woonkamer, een tienerkamer, een hobbyruimte; vinyl past overal in huis. En niet alleen dankzij de vele dessins, maar ook door de unieke samenstelling van de planken en tegels die water- en vuilafstotend zijn. Daardoor zijn ze ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken of wasruimte en bieden daarbij maximale hygiëne.

Onderhoudsvriendelijk
Zodra de vloer er ligt, is Vinyl erg makkelijk te onderhouden. Voor de gewone schoonmaak volstaat dweilen. Bovendien is vinyl bestendig tegen vlekken en schoenstrepen.